İzmir Adnan Menderes Havalimanına 5 km mesafede olan araç kiralama şirketimiz, siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük bir keyif alacaktır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar ve dış hatlar çıkışlı olarak gelen misafirlerimizi A ve B kapısında karşılıyoruz. Rezervasyonunu yapmış olduğunuz arabanızı, havalimanı otoparkından hazır bir şekilde getiriyoruz.
İzmir Havalimanı uçuşunuz öncesinde, tatiliniz yada iş seyahatiniz boyunca rahat bir ulaşım için, araç kiralama hizmetinizi firmamız üzerinde rezervasyon yaparak alabilirsiniz. Keskin Rent A Car güvencesi ile gerek aylar öncesinde ön ödeme ile yaptığınız rezarvasyonlarda, havalimanı araç teslim noktalarındaki ödemelerde yada anlık olarak ofislerimizden yaptığınız araç kiralama işlemlerinde, Keskin Rent A Car fiyat teklifi haricinde, extra sigorta, kasko gibi sizi endişelendirecek hiç bir ek ücret talebinde bulunulmaz. Misafirlerimizin konforunu düşünmek bize, tatilinizin keyfini çıkarmak size kalıyor.
İzmir Gezi Rehberi1 - 3 Gün
750 ₺4 - 7 Gün
730 ₺8 - 13 Gün
710 ₺14 - 28 Gün
690 ₺1 - 3 Gün
600 ₺4 - 7 Gün
580 ₺8 - 13 Gün
560 ₺14 - 28 Gün
540 ₺1 - 3 Gün
750 ₺4 - 7 Gün
730 ₺8 - 13 Gün
710 ₺14 - 28 Gün
690 ₺1 - 3 Gün
650 ₺4 - 7 Gün
630 ₺8 - 13 Gün
610 ₺14 - 28 Gün
590 ₺1 - 3 Gün
850 ₺4 - 7 Gün
830 ₺8 - 13 Gün
810 ₺14 - 28 Gün
790 ₺Efes Antik Kenti nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Efes Antik Kenti Selçuk ilçesindedir Aydın'ın Selçuk ilçesindedi. Organize turlarla buraya gelinebildiği gibi özel arabanızla da gelebilirsiniz. Alt kapı ve üst kapı olmak üzere iki ayrı noktadan giriş yapılabilmektedir. Müzekart geçerlidir. Hz Yahya'nın Hz Meryem'i buraya getirmesi, kilisesi,ve İncil'in ana bölümü ve özü olan Yuhanna incilini Selçuk'ta yazması bu bölgeyi kutsal kılıyor.
İzmir İli, Selçuk İlçesi sınırları içindeki antik Efes kentinin ilk kuruluşu M.Ö. 6000 yıllarına, kadar inmektedir. Son yıllarda yapılan araştırma ve kazılarda Efes çevresindeki höyükler (tarih öncesi tepe yerleşimleri) ve kalenin bulunduğu Ayasuluk Tepesi'nde Tunç Çağları ve Hittitlere ait yerleşimler saptanmıştır. Hititler Döneminde kentin adı Apasas'tır. M.Ö. 1050 yıllarında Yunanistan'dan gelen göçmenlerin de yaşamaya başladığı liman kenti Efes, M.Ö. 560 yılında Artemis Tapınağı çevresine taşınmıştır. Bugün gezilen Efes ise, Büyük İskender'in generallerinden Lysimakhos tarafından M.Ö. 300 yıllarında kurulmuştur. Hellenistik ve Roma dönemlerinde en görkemli zamanlarını yaşayan Efes, Asya eyaletinin başkenti ve en büyük liman kenti olarak 200.000 kişilik nüfusa sahipti. Efes, Bizans Dönemi tekrar yer değiştirmiş ve ilk kez kurulduğu Selçuk'taki Ayasuluk Tepesi'ne gelmiştir.
Efes Müzesi nerede, yol tarifi için Tıklayınız
2012 yılında açılmış olan müze, sizi başka dünyalara alıp götürecektir. Müze, Arkeoloji ve Etnoğrafya olarak iki bölüme ayrılmaktadır. Yakınlarında bulunan Efes kazı alanındaki buluntulara ev sahipliği yapmaktadır. Eserlerin arkalarında, o günlerde nerede bulunduklarını gösteren çizimlerle tarih gözünüzde canlandırılıyor. Artemis heykeli, Sokrates ve İmparatorların heykelleri muhteşem ve tabiki zamanın heykeltırâşçıların mükemmel el işçiliklerini de göreceksiniz. Müze ücretli olup müze kartı geçerlidir. Yılın her günü ziyarete açıktır.
Key Museum nerede, yol tarifi için Tıklayınız
İzmir Torbalı taraflarından geçiyorsanız muhakkak yolunuz buraya düşmeli. Keyifli birkaç saat geçirirsiniz. Arabalar ve motosikletler ilgi alanınızsa çok hoşunuza gidecektir. Çok profesyonelce oluşturulmuş bir müze. Bütün detaylar düşünülmüş. Araba meraklılarının mutlaka uğraması gereken seyahet noktalarından birisi diyebiliriz.
Şirince Köyü nerede, yol tarifi için Tıklayınız
İzmir veya Efes-Selçuk bölgesindeyseniz, Selçuk İlçesine 7 Km uzaklıkta olan eski bir Rum köyüdür. Büyük mübadele sonrası el değiştirmiş. Şehirliler eski evleri alıp restore edip yerleşmişler. Sanki İtalya'dan kopup gelmiş gibi bir atmosfere sahip çok güzel,yeşil ve modern bir köy. Oldukça turistik bir lokasyon bölgesi olduğundan sakin bir dönemde köye çıkıp manzara görülmeye değer. Çeşit çeşit ev yapımı sabunları, el işleri, zeytinyağı ürünleri satan pazar yerleri, şarap evleri, arnavut kaldırımlı sokakları ve tarihi Rum evleriyle görülmesi gereken, gezmesi keyifli turistik bir köy. Bir çok çeşit şarap bulabilirsiniz.
Urla & Urla Bağ Yolu nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Urla
İzmir şehir merkezine ortalama 40 km uzaklıkta yer alan Urla ilçesi; Çeşme ve Seferihisar gibi İzmir’in turizm bölgeleri ile komşudur. Etkileyici doğası, gizli kalmış koyları, plajları, sanat kokan sokakları, tarihi köyleri, balık restoranlarının süslediği ve renkli teknelerin demirlediği iskelesi, dünyaca ünlü şarapların üretildiği üzüm bağları, pazarları, müzeleri, muhteşem manzaralar sunan tepeleri ve çok daha fazlası ile gezilecek yerlerle doludur .İzmir tatilinde bir hafta sonu kaçamağı ya da keyifli bir turizm tatili için tercih edebilirsiniz.
Urla Bağ Yolu Nedir?
Eğerki şarap tadımı yapıp şarap almak istiyorsanız mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği, şarap turizminin geliştirilmesi içi Urla Bağ Yolu projesini gerçekleştirdi.
Urla Bağ Yolu, Urla’da şaraphaneler ve bağlar arasında, kendi keyfinize göre çizdiğiniz bir yoldur. Yol kelimesi geçince, insana bunun belli bir sıra ve yönde yapılan bir rota olduğu intibası verebiliyor ama öyle değil. Şarap üreticilerinin işaretli olduğu bir harita var. Ve bunun paralelinde, kendi kendinize gezebilmeniz için yollarda tabelalar var. Haritanızla yollardaki işaretlemeleri takip ederek gezebiliyorsunuz.
Agora Ören Yeri ve Smyrna Antik Kenti nerede, yol tarifi için Tıklayınız
İzmire gelenlerin pek farkında olmadan gelip geçtiği çok ama çok önemli ve güzel bir tarihi sit alanı. Hem de şehrin içinde. Kemeraltı çarşısı'na çok yakın bir pozisyonda olan tarihi kalıntıların bulunduğu açık hava müzesi. Kısa sürede dolaşabileceğiniz ve göreceğiniz o muhteşem eserleri kaçırmayın. Kazılar da bir yandan devam etmektedir.
İzmir Agorası Veya Smyrna Agorası, Günümüzde İzmir’in Konak ilçesinde bulunan ve MÖ 4. yüzyılda kurulan agoradır. Zamanında kentin devlet agorası olarak işlev gördü. MS 178’de meydana gelen depremin ardından Roma İmparatoru Marcus Aurelius’un desteği ile yeniden inşa edildi. Osmanlı döneminde mezarlık ve namazgah olarak kullanıldı. Bölgedeki ilk kazı çalışmaları 1932’de gerçekleştirildi. İzmir Agorası, 2020’de UNESCO tarafından “İzmir Tarihi Liman Kenti” adıyla oluşturulan miras alanın bir parçası olarak dünya mirası geçici listesi’ne dahil edildi.
Bergama & Pergamon Antik Kenti nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Çanakkale'den Antalya'ya kadar uzanan, Bergama (Pergamon) Krallığının başkenti. Bergama, İon, Hellen, Roma ve Bizans uygarlıklarının izlerini taşıyan, antik çağlarda müzik, tiyatro, ibadet, eğitim, spor ve ilk sağlık bilimlerinin uygulandığı Unesco dünya mirası listesine girmiş arkeolojik bir alandır. Akropolise teleferik veya karayoluyla ulaşmak mümkün ve antik tiyatro, tapınak, sunak, kütüphane, spor okulu ve yerleşim yerleri gezilebiliyor. Tepenin arkasında baraj gölüne bakan muhteşem manzaralı bir balkonu var.
Müze kart sahibiyseniz, ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz.
Çeşme - Alaçatı nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Erythrai Antik Kenti
Adeta bir açık hava müzesi olan antik kent Çeşme’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Antik kent içerisinde tiyatro, Kybele Kayalıkları, Athena Polias Tapınağı, Heroon ve Matrone Kilisesi yer alıyor.
Çeşme Kalesi
II. Bayezid döneminde inşa edilen kale 1509’da yapılmış. O günden bugüne sağlamlığından hiçbir şey kaybetmemiş olan kale çeşitli festivallere de ev sahipliği yapmaktadır. Bugün Çeşme Arkeoloji Müzesi olarak da ziyaretçilerini ağırlıyor.
Çeşme Ilıcaları
Denizi, kumu, plajı, güneşi ile öne çıksa da Çeşme aslında termal turizmde de oldukça iddialı. Her sene binlerce kişi ılıcalarda sağlık bulmak için Çeşme’ye akın ediyor.
Eşek Adası
Adanın adı bir zamanlar buraya bırakılan sahipsiz eşeklerin ada çoğalmasıyla verilmiş. Bu sevimli dostlarımızın yaşam alanı olmasından ötürü herhangi bir konaklama tesisi ve imkanının bulunmadığı Eşek Adası’na Çeşme’den kalkan günübirlik tekne turları ile ulaşım sağlanıyor. Eşek Adası özellikle dalış sporuna meraklı olanlar için bulunmaz bir cennet. Derinliği 60 metreye ulaşan bir yarık dalış sporu yapanlar tarafından oldukça ilgi çekiyor.
Germiyan Köyü
Gastronomiye ilgisi olanların mutlaka ziyaret etmesini önerdiğimiz bu köy Çeşme’ye 23 km uzaklığında yer alıyor. Türkmen yerleşimlerinden oluşan bu köyü özel kılan ise Slow Food hareketine dahil olmuş ülkemizdeki ilk ve şu an için tek köy olması. Yerel, organik ve doğal ürünleri yaşatmayı ve üretimini desteklemeyi amaçlayan Slow Food hareketine dahil olan köyde sadece burada yiyebileceğiniz birçok yiyeceği iştah ve keyifle tüketebilirsiniz.
Alaçatı
Binbir rengin ahenk içinde olduğu taş evleri, masalsı bir görünüme sahip olan yel değirmenleri ve daha birçok güzelliğiyle yaz tatilinin en unutulmaz noktasıdır.
Alaçatı’nın geçmişine baktığımızda Erythrai Antik Kenti’ne kadar dayansa da bugünkü atmosferi 1800’lere uzanıyor. Evlerin mimari özellikleri de dönemin birçok özelliğini yansıtıyor. 1800’lerde Alaçatı’da Rumlar yaşıyor ve bağcılık, şarapçılıkla uğraşırlarmış. Ana geçim kaynakları bağcılıkmış ve evlerin yapısı da buna göre oluşturulmuş. Renkli pencereleri, begonvillerle süslü kapıları, her birinin kendine has spesifik detaylarıyla Alaçatı evleri, bence Alaçatı’da mutlaka görülmesi gerekenlerden.
Alaçatı sokakları, Alaçatı’da gezilecek yerler arasında belki de en keyiflisi! Hatta bana sorarsanız en keyiflisi. Arnavut kaldırımlı dolambaçlı dar sokaklar, rengarenk kapılarıyla gözünüzü alacak geleneksel taş evler, dükkanlarından yeme içme mekanlarına Alaçatı esnafı ve duvarları sarmış begonviller… Alaçatı’nın neden bu kadar popüler olduğunu Alaçatı sokaklarını gezerken anlıyorsunuz.
Seferihisar & Sığacık nerede, yol tarifi için Tıklayınız
İzmir Seferihisar’ın deniz kokan mahallesi Sığacık, tarihi kalesi, el emeği ürünlerin satıldığı yerel üretici pazarı, kale içindeki şirin ev pansiyonları, leziz deniz ürünlerinin servis edildiği restoranları, masmavi denizi ve plajları ile Ege Bölgesi’nin en güzel kaçış rotalarından.
Türkiye‘de Sakin Şehir Ağı’nın (Citta Slow) ilk üyesi olan Seferihisar‘ın en çok ziyaret edilen bölgesi olan Sığacık, uzun yıllar kendi halinde bir balıkçı köyüydü. Şehirden kaçışın artması ve şehre yakın alternatif rota arayanların ilgisiyle Sığacık’ta hafta sonları yer bulmak zorlaşıyor.
Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi nerede, yol tarifi için Tıklayınız
1962 yılında bir çok bitkiyi koruma altına almak amacıyla kurulan Ege Üniversitesi Botanik ve Herbaryum Merkezi kurulmuştur. Canlı ve cansız bitki koleksiyonuyla dikkati çeken Botanik ve Herbaryum Merkezi’nde kurutulmuş ve canlı bir çok bitkiyi bulma, izleme ve görme şansını elde edeceksiniz.
İzmir Doğal Yaşam Parkı nerede, yol tarifi için Tıklayınız
1937 yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük alanda Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na dönüştürüldü.
Hayvanların kendileri için özel olarak doğal ortamlarındakine benzer hazırlanan barınaklarda özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin nefes aldığı Doğal Yaşam Parkı, kısa sürede İzmir’in cazibe merkezlerinden biri haline geldi.
İzmir Doğal Yaşam Parkı 425 bin metrekare alan üzerinde 134 türde 2700'den fazla hayvanı ve 250'den fazla bitki türünü bünyesinde barındırmaktadır. Hayvan sayıları ve çeşitliği artarken, ziyaretçilerin refahı ve özellikle çocukların eğitimleri konularında parkta yeni çalışmalar da yürütülüyor.
İzmir Enternasyonal Fuarı ve Kültür Park nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Atatürk'ün isteği ile 1936 yılında kurulan Kültürpark 20.000 m2 gibi büyük bir alan içerisinde Atatürk Açık Hava Tiyatrosu, 16 sergi salonu, 4 konferans salonu, İsmail İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat, Paraşüt Kulesi, Gençlik Tiyatrosu, Celal Atik Spor Salonu, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi gibi pek çok tesise ev sahipliği yapıyor.
Yılın her dönemi kültürel ve sanatsal etkinliklerle oldukça hareketli olan İzmir Kültürpark; koşu yolları, yürüyüş parkurları, spor sahaları ve yüzme havuzu ile İzmir’in en sevilen rekreasyon alanlarından biri. 8000’den fazla ağaç ve 200'den fazla bitki çeşidiyle harika bir manzara sunan Kültürpark, İzmir Enternasyonel Fuarı gibi pek çok uluslararası fuarıyla da binlerce insanı ağırlıyor.
Kaynak: https://ief.izfas.com.tr/tr
Saint Polycarp Kilisesi nerede, yol tarifi için Tıklayınız
155 yılında inancından dolayı romalılar tarafından kadifekale'de 86 yaşında şehit edilen on iki havariden biri olan Yuhanna'nın öğrencisi ve İzmir Psikoposu Polikarp adına 1600 yıllar da yapılmış olup, İzmir'in en eski kilisesidir. 1625'te Osmanlı Padişahı I. Süleyman'ın izni ve Fransa Kralı XIII. Louis'nin isteğiyle inşa edildi. Tavandaki freskler duvarlardaki heykeller Hz. İsa'nın kefeni ve daha bir çok kutsal öğe görülmeye değer. Bina'nın dışı sade gözükse de içeriye girdiğinizde muhteşem eser gözünüzü kamaştırıyor. Kilisenin, farklı mimari yapısı ve tarihte geçirdiği süreç ile de turistlerin daima ilgisini çekmekte.
Cunda Adası nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Resmi adıyla Alibey, eski adı ile Moshonisi (mis kokulu ada anlamına geliyormuş) ve halk arasında bilinen adıyla Cunda'da gezmeniz gereken ilk yer kesinlikle sokakları. Cumbalı Rum evleri ve renkli kapılarıyla, tablodan fırlamışcasına güzel tarih kokan Arnavut kaldırımlı yolları keşfedin. Kapı önlerinden, balkonlardan, pencerelerden yayılan çiçek kokuları içinize çeke çeke yürüyün. Küçük olduğu ve adanın birçok yerinde yaşam olmadığı için bir günde her yeri rahatça gezebilirsiniz.
Taksiyarhis Kilisesi’ni ziyaret edin. Kilise, Cunda Adası’nın Rum Ortodoks cemaati tarafından, 1873 yılında inşa edilmiş. Bu yıllarda Ada'nın çoğunluğu Rumlardan oluşuyormuş. Kilise Taksiyarhis'e, yani Koruyucu Baş Melekler Cebrail ve Mikhail'e adanarak yapılmış.
Ayvalık ile mesafesi araba ile yaklaşık 15-20 dakika olduğu için de her iki yeri kolayca gezme şansınız mevcut. Eski tarihi Rum evlerinden dönüştürülmüş çok sayıdaki sevimli butik otel ve pansiyon seçenekleri ile konaklama imkanlarıda mevcut.
Foça nerede, yol tarifi için Tıklayınız
İzmir’den Foça’ya araba ile ulaşım ortalama 1 saat.
Beş Kapılar Kalesi
Eski Foça’da sahilde konumlanan ve 12. yüzyılda yapıldığı bilinen Beş Kapılar Kalesi.
Pers Mezarlığı
Zamanının en önemli İyon kentlerinden Phokaia’yı istila eden Pers Uygarlığı’ndan kalma mezar, 200 küsür yıl Anadolu’da hüküm süren Persler’den kalan en sağlam örneklerden. İÖ 5. yüzyıla ait olan mezar, 2001 yılında restore edilmiş.
Kozbeyli Köyü
Kozbeyli de henüz kalabalıkların istilasına uğramamış, taş evlerle çevrili eski bir Rum köyü. Köyün güzellikleri sadece eski bir yerleşim yeri olmasından değil, asırlık çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili oluşu ve şahane bir Ege denizi manzarası sunuşuyla da doğru orantılı.
Karaburun nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Sazak Köyü
Sakız Adası’nın tam karşısında bulunan Karaburun’un terkedilmiş köyü Sazak, eski bir Rum köyü. 1923 yılında mübadele ile Sakız’a göç eden Rumlar’dan sonra köy tamamen terk edilmiş.
Kösedere Köyü
Tarihi taş evler, 1299 yılından kalma tarihi Kösedere Camisi, taş evler gezilebilir.
Mordoğan
İsmini muhteşem gün doğumundan alan Mordoğan, Karaburun’un merkezine 20 kilometre uzaklıkta. Mordoğan’da gezilecek yerler konusundan bahsedelim. Eski Mordoğan Köyü’ne geldiğinizde Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi, Narkisos Pınarı, Ayşe Hatun Camisi, tarihi köy çeşmesi ve yel değirmenlerini görebilirsiniz.
Kuşadası nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Aydın ilinin güzide bir ilçesidir. Kuşadası’nın yarımada olduğunu söylemeliyiz. İsmini küçük bir adadan alıyor. Burası Güvercinada. Karaya bir yol ile bağlı üzerinde bir kalesi var. Kale gezilebiliyor.
Ayvalık nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Ayvalık Balıkesir’e bağlı olduğu için en yakın havaalanı Edremit. İzmir’den de gelmek mümkün ama 1-2 saat kadar daha uzak. Arabayla gelecekseniz zaten sorun yok ama eğer uçakla gelecekseniz araç kiralamanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde Cunda’yı, Ayvalık’ı, Sarımsaklı’yı, Dikili taraflarındaki güzel plajları ve de akıllı köy olarak da adını duyurmaya başlayan Yeniçahori’yi (Küçükköy) gezme fırsatınız olur.
Kemeraltı Çarşısı nerede, yol tarifi için Tıklayınız
İzmir”in Konak ilçesinde tarihi bir çarşıdır. İzmire gelenlerin yolu buradan muhakkak geçer. Yeme,içme ve alışveriş için her türlü ihtiyacınıza cevap verebilecek tarih ile iç içe olacağınız bir mekandır.
Dario Moreno Sokağı nerede, yol tarifi için Tıklayınız
Tarihi asansöre giderken geçeceğiniz, nostaljik, sakin, huzurlu, bir o kadarda keyifli, İzmir aşığı sanatçı Dario Moreno’nun adının verildiği hoş bir sokak.
Asıl adı Davi Arugete Moreno olan Dario Moreno, 3 Nisan 1921 tarihinde Aydın’da Yahudi bir Türk ailesinde dünyaya gözlerini açtı. Çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği İzmir’e karşı derin bir sevgi besliyordu. Birçok farklı iş denemiş olsa da, gitar çalmak ve şarkı söylemek arzusu galip çıktı. 1 Aralık 1968’de vefat etti. Vasiyeti, çok sevdiği İzmir’e gömülmek olsa da, annesi onu İsrail’de defnetti.